Poziv na unos podataka u Sustav jedinstvenog elektroničkog prikupljanja statističkih podataka o poslovanju knjižnica za 2020. godinu

Objavljeno: 19. 1. 2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu kao središnja matična knjižnica u Republici Hrvatskoj i ove godine, sukladno zakonskoj obvezi,  kreće s prikupljanjem, analizom i obrađivanjem statističkih podataka o radu svih vrsta knjižnica.

Na temelju prikupljenih podataka, NSK izrađuje i objavljuje godišnje analize stanja knjižnica u Republici Hrvatskoj. Uneseni statistički podaci u Sustav jedinstvenog elektroničkog prikupljanja statističkih podataka o poslovanju knjižnica, osim što su podloga za analizu stanja knjižnica i za dostavljanje izvješća nadležnim ministarstvima, dostupni su cjelokupnoj knjižničarskoj zajednici, financijerima i zainteresiranoj javnosti.

Budući da je protekla godina bila posebno izazovna s obzirom na katastrofalne potrese i zatvaranja knjižnica za javnost (lockdown), molimo vas da pokušate ispuniti sve navedene rubrike.

Novi ciklus unosa statističkih podataka o poslovanju u 2020. godini započinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine. Rok za unos podataka je petak 19. veljače 2021.

Ažurirane su upute za unos statističkih podataka za sve vrste knjižnice koje su umetnute i u Sustav.

Za knjižnice u Sisačko-moslavačkoj i ostalim županijama pogođenim zadnjim katastrofalnim potresom rok za dostavu podataka će se naknadno definirati.