Nove Smjernice i preporuke za rad narodnih, sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica

Objavljeno: 7. 5. 2020.

U periodu popuštanja epidemijskih mjera u knjižnicama, Nacionalna i sveučilišna knjižnica je kreirala niz novih dokumenata koji se mogu iskoristiti za pripremu knjižnica za nastavak rada čitaonica. Dana 6. svibnja 2020. godine izrađene su Smjernice za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije COVID-19. OVE SMJERNICE SU PRIPREMLJENE I MOGU SE AKTIVIRATI TEK KADA STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE I HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO DONESU ODLUKU O NASTAVKU RADA ČITAONICA U KNJIŽNICAMA!

Osim toga, uz već objavljene Smjernice za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19 (2020-05-03), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je izradila i preporuke za narodne, sveučilišne, visokoškolske, znanstvene i specijalne knjižnice koje su usklađene prema uputama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i županijskih stožera za sprječavanje širenja zaraze te uz primjenu općih Smjernica za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (2020-04-24). Također su ujednačene i s novim Smjernicama za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije COVID-19.

Preporuke za rad narodnih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19 (2020-05-06)

Preporuke za nastavak rada sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica (2020-05-06)

DIO O RADU U ČITAONICAMA U OVIM PREPORUKAMA SE MOGU AKTIVIRATI TEK KADA STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE I HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO DONESU ODLUKU O NASTAVKU RADA ČITAONICA U KNJIŽNICAMA!