5. dani medijske pismenosti

Objavljeno: 28. 4. 2022.

Od 2. do 8. svibnja 2022., uz aktivnosti tijekom svibnja, održavaju se 5. Dani medijske pismenosti, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana prilike za učenje o medijima te pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Pozivamo i vas da se uključite te tijekom Dana medijske pismenosti u knjižnici organizirate radionicu ili predavanje za djecu i mlade, ili odrasle, s ciljem učenja o medijima i promicanja medijske pismenosti. Pri tome možete koristiti obrazovne materijale i video lekcije dostupne na portalu medijskapismenost.hr, ili samostalno osmisliti sadržaj vaših aktivnosti.

Sve takve aktivnosti prijavite organizatorima, kako bi ih uključili u Raspored događanja u sklopu Dana medijske pismenosti te vam kasnije izdali potvrdu o sudjelovanju. Više o tome kako prijaviti događaj saznajte ovdje.

Sve informacije o Danima medijske pismenosti možete pratiti na portalu medijskapismenost.hr.