Najava: 17. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica (Hotel Excelsior, Lovran 30.9.2021. – 2.10.2021.)

Objavljeno: 10. 6. 2021.

Na stranicama Hrvatskog knjižničarskog društva objavljena je obavijest o održavanju 17. dana specijalnih i visokoškolskih knjižnica, popularnim “Specijalkama” (Hotel Excelsior, Lovran 30.9.2021. – 2.10.2021.). U organizaciji Sekcije za visokoškolske i specijalne knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva i u suorganizaciji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu i Sveučilišnom knjižnicom Rijeka, ovogodišnji Dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica najavljeni su pod radnim nazivom: Digitalna transformacija i knjižnice u posebnim okolnostima.

Teme skupa su: a) Autorsko i srodna prava – nove okolnosti i digitalno okruženje, b) Kompetencije i vještine knjižničara za rad u digitalnom okruženju, c) Uloga i položaj knjižnica u digitalnom okruženju, d) Prostor, usluge i građa knjižnica u digitalnom okruženju.

17. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica najavljeni su kao hibridna konferencija. Cjelokupni program konferencije planira se održati u Hotelu Excelsior u Lovranu, sukladno s važećim epidemiološkim pretpostavkama, a program će se prenositi i putem mrežne aplikacije konferencije za online sudionike.

Detaljnije informacije o ovogodišnjim Danima specijalnih i visokoškolskih knjižnica možete naći na mrežnim stranicama Hrvatskog knjižničarskog društva.

Prijave izlaganja